INTEGRITETSPOLICY

Integritetspolicy för Grytsberg Säteri AB

Dataskyddsförordningen (GDPR) är en ny lag som gäller från 25 maj 2018. I korthet kan man säga att den ersätter nuvarande Personuppgiftslagen (PUL) med en version som är bättre anpassad till vårt digitala samhälle. Det innebär att man som privatperson har fler rättigheter och möjlighet till bättre kontroll av de personuppgifter som man lämnar ut.

Vilka uppgifter samlas in?

Vi lagrar e-postmeddelanden och därmed din e-postadress och ofta för- och efternamn. Om du kontaktar oss via formulär och uppger ditt mobiltelefonnummer, så lagras även det numret. Vi rensar e-postmeddelanden minst en gång per år. Om du betalar mot faktura begär vi in din faktureringsadress. Denna lagras i vår bokföring. Om du signerar avtal digitalt behöver vi ditt personnummer. Vi lagrar detta i avtalet, som del av vår bokföring.

Hur hanterar vi dina uppgifter?

Dina kontaktuppgifter är tillgängliga för oss som arbetar med verksamheten på Grysbergs Säteri. Ofta handlar det om din e-post och/eller telefon som du gett oss i samband med en offertförfrågan. Vi säljer inte kontaktuppgifter vidare och vi skickar inte generell kommunikation till dig utan ditt uttryckliga samtycke.

Hur kan du påverka hanteringen?

Du har rätt att begära tillgång till, rättelse och radering av våra uppgifter på dig. För att ha en giltig bokföring kan vissa uppgifter enligt lag inte alltid raderas. Detta handlar om faktureringsadress, kontaktuppgifter och i de fall vi signerat avtal digitalt, ditt personnummer. Om du har frågor om vilka uppgifter vi har om dig och/eller vill säkerställa att vi raderar alla uppgifter om dig är du välkommen att maila oss på info@grytsberg.se. Du kommer därefter få identifiera dig innan vi raderar uppgifterna.

Åtgärdsplan vid incident

Om vi misstänker att något har inträffat som berör personuppgifter, exempelvis en intrångsattack mot en databas så kommer Datainspektionen att meddelas inom 72 timmar tillsammans med följande information:

  • Vilka uppgifter som berörts
  • Antalet det berör
  • Potentiella konsekvenser
  • Vidtagna och planerade åtgärder

 

Om incidenten kan leda till att personer utsätts för allvarliga risker som exempelvis obehörig åtkomst av mailadress, så kommer även de drabbade att bli informerade. Alla incidenter som berör personuppgifter kommer att dokumenteras.

Grytsbergs Säteri är inget hotell, det är inget slott eller herrgård –
det är en unik plats som erbjuder fantastiska möjligheter att skapa minnesvärda upplevelser med närhet till varandra och med avskildhet från omvärlden. 

få senaste nyheterna först

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få förstklassig tillgång till våra senaste nyheter, exklusiva evenemang och unika erbjudanden genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev idag!