För oss är platsen Grytsberg Säteri mycket speciell, med den vackra Kyrksjön som fond, nyrenoverade och lantliga byggnader och närheten till romantiska Gryts kyrka. Välkommen på ett besök!

Mangårdsbyggnaden

Mangårdsbyggnaden ligger centralt placerad på säteriet. På bottenvåningen finns en mysig salong med öppen spis, mötesrum, matsal, lantligt kök och en praktisk entré. Här kan man med fördel ha möten, inleda eller avrunda ett bröllopsfirande eller bara njuta av en god måltid. På övervåningen finns fyra sovrum med åtta bäddar, samt två badrum. Här kan t ex brudpar med följe övernatta under bröllopsfirandet, men huset lämpar sig också bra för sällskap som spelar golf och vill övernatta och äta gott, eller för konferenssällskap.

Orangeriet

På säteriets högsta punkt ligger Orangeriet, med fantastisk utsikt över Kyrksjön och i direkt anslutning till pool och stenlagd terrass. Här kan man äta en god måltid med upp till 20 personer, ha möten, utställningar eller annan aktivitet som gör sig bra i ljusa, luftiga lokaler. Många väljer att inleda ett bröllopsfirande dagens innan bröllopet med grillmiddag i Orangeriet, men huset lämpar sig också väl för en fördrink innan bröllopsmiddagen.

Plommonpaviljongen

I närheten av Orangeriet ligger Plommonpaviljongen. Insidan är romantiskt inredd med citat från några av våra kändaste visor och dikter. Här kan man till exempel njuta av en middag med ett mindre sällskap eller servera en fördrink i samband med ett bröllop.

Festsalen

I mitten av Grytsbergs nyrenoverade festbyggnad ligger Festsalen. Rummet erbjuder en mysig inramning av måltiden med vacker utsikt över Kyrksjön genom stora fönster. Med ett nyrenoverat kök går det utan problem att bjuda upp till 120 personer på en festmåltid av hög kvalitet. I direkt anslutning till festsalen ligger en generös altan. Hela festsalen genomgick en mycket omfattande renovering under 2017 och är i absolut nyskick.

Bistron

Bistron ligger i den västra delen av festbyggnaden, med direkt anslutning till festsalen, kök och toaletter. Här ryms ca 40 sittande personer. Lokalen lämpar sig mycket väl för en mindre måltid, en brunch, fördrink, kaffe och avec eller ett vernissage.

Altanen

Längs med festbyggnadens ena långsida finns en generös altan som förbinder Bistro, Festsal och Katedral på utsidan. Här kan man ta en paus under mysiga middagar eller hämta andan under dansen.

Katedralen

Katedralen är ett rustikt och romantiskt rum med trägolv, kraftiga bjälkar och panel med patina, som fungerar väl för en fördrink, ett möte, dansgolv eller för kaffe och avec. Rummet kan också användas för en borglig vigsel om vädret inte skulle tillåta vigsel utomhus. Två av väggarna är ersatta med glasdörrar, vilket ger en fantastisk utsikt över det Södermanländska landskapet och Kyrksjön.

Bastun

Bastun ligger nedanför Festsalen och Orangeriet i direkt anslutning till Kyrksjön. Bastun kan användas i samband med fest- och bröllopsarrangemang, under konferenser eller efter en golfrunda.

Pin It on Pinterest

Share This