Evenemang på Grytsberg

Grytsbergs Säteri ordnar både evenemang i egen regi och i samarbete med spännande gäster. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och gör vårt yttersta för att alla evenemang ska vara så säkra som möjligt. Vi separerar sällskap under temakvällar och tar maximalt emot 80 personer per evenemang.

Vinterns temakvällar

Boka via info@grytsberg.se eller 0725-501682. Vi ser fram emot din kontakt!

15 januari: Tema Svenska Smaker

Vi serverar en femrätters middag med traditionella svenska smaker i vår egen tappning.

Övernattningspaket med middag och brunch: 1.695 kr per person

Enbart middag: 695 kr per person

Meny

Brännvinsgravad röding med senap- och pepparrotsemulsion

***

Puré av bruna bönor med stekt nattbakat fläsk

***

Pocherad rimmad torskrygg med skummig persiljesås, äggcrème och tournerad potatis

***

Lågtempererad högrev serveras med morotspuré samt kryddpeppardoftande löksky

***

Punchpudding med kryddmarinerade lingon och mandel

Orangeriet på Grytsberg

29 januari: Tema Skaldjur              

Vi serverar en femrätters middag där skaldjur är en viktig ingrediens i varje rätt.

 Övernattningspaket med middag och brunch: 1.695 kr per person

Enbart middag: 695 kr per person

 Meny

Musselsoppa med citronemulsion och jordärtskockschips

***

Krabbterrin med senapscrème och örtkrutonger

***

Brödstekt kammussla med hummerhollandaise och dillpicklad gulbeta

***

Stekt rödräka med chili och vitlök serveras med grillat surdegsbröd

***

Kräftfärserad rödtunga med palsternackapuré smaksatt med brynt smör

Bistron på Grytsberg

12 februari: Tema Alla Hjärtans Dag

En femrätters meny serveras.

 Övernattningspaket med middag och brunch: 1.695 kr per person

Enbart middag: 695 kr per person

Meny

Löjromstoast med syrad grädde och citronpicklad lök

***

Rimmad bakad röding med skummig champagnesås, puré på bakad rotselleri samt älvdalsrom

***

Lågtempererat ankbröst med hasselbackspotatis, konjakssås och portvinskokt päron

***

Fryst ädelost med syrlig kolasås, marinerade aprikoser och rågkrisp

***

Grytsbergs hovdessert med hallonmaränger och färska hallon

 

Orangeriet på Grytsberg

26 februari: Tema Frankrike            

Vi serverar en femrätters middag med inspiration från det franska köket.

 Övernattningspaket med middag och brunch: 1.695 kr per person

Enbart middag: 695 kr per person

Meny

Kycklinglevermousse serveras med sauternesgelé

***

Löksoppa med ostgratinerat surdegsbröd

***

Svampfärserad vaktel serveras med puylinsragu med rotfrukter, sidfläsk och färska örter

***

Roquefort och Brie de Meaux serveras med kvittenmarmelad

***

Tarte tatin serveras med vaniljglass

 

Orangeriet på Grytsberg

Fest mitt i veckan – onsdagar under januari och februari

Boka vårt paket ”Fest mitt i veckan” och övernatta två personer i ett dubbelrum till halva priset! Inklusive en fyrarätters middag, vår härliga säterifrukost samt, för den som vill, bastu med bad i Kyrksjön. Allt på vår meny tillagas i restaurangens eget kök, utan genvägar. Vi investerar både kärlek och tid för att skapa spännande, intensiva och fräscha smaker.

Basen av våra råvaror kommer från Sörmland och Sverige. Menyerna är sammansatta för att skapa en så komplett matupplevelse som möjligt och få ett prov på hela spektrat av spännande smaker vi erbjuder.

Övernattningspaket med middag och frukost: 1.095 kr per person

Erbjudandet gäller onsdagar i januari-februari.

 

Fårhuset, Grytsberg

Välkomna att boka brunch den här hos oss på Grytsberg!

Ta med dina vänner och hälsa på – brunch är ett mysigt nöje för alla! Vår brunch är en buffé fylld av fräscha rätter gjorda på sörmländska råvaror från småskaliga producenter. 

Brunch inklusive kaffe eller te:  250 kr

Datum för brunch är 16 och 30 januari samt 13 och 27 februari.

Förbokas senast två dagar innan.

 Förbokning krävs, boka på info@grytsberg.se eller 0725-50 1682.

Vi ser fram emot er kontakt och varmt välkomna!

 

 

Paviljongen i vinterskrud

 Kontakta oss på info@grytsberg.se om du vill ordna ett evenemang på Grytsberg. 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This