Bröllop och fest på Grytsberg

Grytsbergs Säteri lämpar sig mycket väl för ett romantiskt och personligt bröllop eller en högtidsfest. Här finns närheten till romantiska Gryts kyrka, Kyrksjön som vacker fond, övernattning som gör att upplevelsen kan förlängas och lokaler som kan nyttjas för allt från vigsel till middag, dans och brunch. Varje fest är unik, men vi brukar utgå från ett antal exempelupplägg för att underlätta planeringen för er. Läs mer nedan och hör av er till oss med en förfrågan om ni tycker att Grytsberg skulle kunna vara en bra plats för er högtidsdag. Vi bokar gärna in ett besök på plats och kan ge er en offert så snart vi vet hur många ni blir och hur ni önskar fira bröllopet. Vi ser fram emot att höra från er och ta nästa steg tillsammans. Hör av er via formuläret sist på denna sida, så återkommer vi inom kort.

Dagen före vigseln

Många väljer att inleda festen redan på eftermiddagen och kvällen innan bröllopsdagen med en enklare middag och samvaro med gästerna. Som brudpar är det inte alltid så lätt att hinna umgås med alla gäster på bröllopsdagen och då är det skönt att inleda firandet lite tidigare. Vi hjälper er gärna med en middag och passande dryck i vår Bistro eller uppe vid Orangeriet, beroende på väderlek. Vi värmer gärna upp bastun, som lämpar sig väl tillsammans med ett dopp i Kyrksjön.

Om ni föredrar att ordna mat och dryck själva så erbjuder vi  plats vid boendet vid Gryts Kyrka, Kyrkbacken, där det finns stora möjligheter att ordna en personlig förkväll i egen regi. 

Orangeriet

Bröllopsdagen

För de som övernattar finns antingen möjlighet att ta del av frukost för självservering vid boendet, eller att vi ordnar en samlad frukost för alla övernattande på samma plats. Många väljer att hålla frukosten enklare på lördagen, och satsa på en större brunch på söndagen.

För de som tillbringar hela dagen på Grytsberg ordnar vi gärna en enklare lunch.

Vi rekommenderar varmt en kyrklig vigsel i Gryts Kyrka. Tid bokas av er direkt med kyrkan. Om man föredrar att gifta sig borgligt rekommenderar vi platsen vid Orangeriet som samlingsplats, med fin utsikt över Kyrksjön.

För att underlätta för er planering för bröllopsmiddagen så har vi tagit fram ett par exempelupplägg som vi kan utgå från om ni vill planera ert bröllop på Grytsberg tillsammans med oss.

Alla exempel nedan inkluderar lokalhyra, hyra av anläggning för tal och bildvisning, dukning och dekoration av lokalen, städning och personal, samt fri tillgång till alla lokaler på Grytsberg Säteri under hela bröllopsdagen. Om minst 15 personer väljer att sova över ingår fri tillgång till hela säteriet även fredag och söndag. Vi har serveringstillstånd till 02:00, så festlokalen måste lämnas senast 02:30.

Vi föreslår i uppläggen ett glas vin per rätt. Vi föreslår därefter att vi kommer överens om en vinbudget, som vi kan nyttja för att fylla på glasen när det behövs. Vi tar inte betalt för oöppnade flaskor. På så sätt betalar ni bara för det som verkligen dricks upp.

Vi tar gärna fram en barnmeny med en enklare måltid för 100 kr per barn.

Förslagen nedan gäller från 70 personer och uppåt.  Grytsberg rymmer maximalt 120 sittande.

Vi diskuterar gärna olika upplägg om ni vill bjuda på baren efter middagen. Vårt förslag är att ni köper ett antal drinkbiljetter i förväg, för att på så sätt veta vad baren kostar under kvällen.

Se följande förslag som utgångspunkt i en diskussion om upplägg. Återkom gärna med era specifika önskemål.

Meny nr 1

Ett glas mousserande vin med påfyllning

Tre sorters kanapéer

Förrätt med ett glas vin

Varmrätt med ett glas vin och påfyllning

Efterrätt med ett glas dessertvin

Kaffe och avec

Tårta

Vickning

Meny nr 2.

Ett glas mousserande vin med påfyllning

Jordgubbar, chips och nötter

Förrätt med ett glas vin

Varmrätt med ett glas vin och påfyllning

Efterrätt

Kaffe

Tårta

Vickning

Meny nr 3.

Ett glas mousserande vin med påfyllning

Jordgubbar, chips och nötter

Förrätt med ett glas vin

Varmrätt med ett glas vin och påfyllning

Kaffe

Tårta

Vickning

Meny nr 4.

Ett glas mousserande vin med påfyllning

Jordgubbar, chips och nötter

Förrätt med ett glas vin

Varmrätt med ett glas vin och påfyllning

Kaffe

Meny nr 5.

Ett glas mousserande vin med påfyllning

Jordgubbar, chips och nötter

Buffé med ett glas vin och påfyllning

Kaffe

Tårta

Vickning

Er egen meny?

Tveka inte att höra av er om ni vill sätta samman en egen meny, t ex genom att byta ut efterrätt mot ost, mousserande vin mot champagne eller på annat sätt förändra de förslag som vi presenterar här.

Övernattning och brunch

Vi erbjuder ca 95 ordinarie bäddar, som kan kompletteras med upp till ca 25 extrabäddar personer, och vi kan således erbjuda upp till 120 personer övernattning, om alla rum nyttjas maximalt.

Vi erbjuder åtta rum med egen dusch och toalett. Övriga rum har delad dusch och toalett i olika omfattning. Vi har även rum för gäster med funktionshinder.

Vi dukar gärna upp en brunch på söndagen.

Om ni blir fler övernattande än som får plats på Grytsberg, så finns kompletterande boende som kan bokas av er direkt. På ca 5-10 minuters bilresa finns ytterligare ca 60 bäddar att tillgå. Vi tipsar gärna om boende vid behov.

 

Mangårdsbyggnaden
Kyrkbacken erbjuder plats för ca 40 personer i tre olika hus.
Flygeln
Bastun ligger vackert vid Kyrksjön

Kontakta oss

Fest och bröllop på Grytsberg Säteri

Välkommen att höra av dig med en förutsättningslös första kontakt gällande en fest på Grytsberg. Förfrågan är inte bindande på något sätt.
Telefon: + 46 725 50 1682  I   E-post: info@grytsberg.se   I  Via formulär nedan:

3 + 3 =

info@grytsberg.se
0725-501682

Pin It on Pinterest

Share This